Iedere verwarmingsinstallatie is uniek, en verdient een dusdanige aanpak van zowel installateur als groothandel. Wij zoeken altijd samen met de installateur naar de beste oplossing voor een project. De positie welke wij in de markt innemen, tussen fabrikant en installateur, is dan ook de enigste overeenkomst met reguliere verwarmingsgroothandels.

Maatwerk als standaard

Met gedegen advies en ondersteuning staan wij onze klanten bij vanaf het offertestadium tot en met het onderhoud, waarbij het ons doel is om samen met de installateur te komen tot de beste oplossing voor de klant.

Kennis van de markt en producten

Wat ons onderscheidt ten opzichte van anderen aanbieders is de kennis van de markt en producten. Doordat wij als merkonafhankelijke systeemaanbieder te werk gaan hebben wij een uitgebalanceerd leveringsprogramma samengesteld, met sterke nadrukken op;

  • hoge kwaliteit van de materialen
  • systemen aangepast op de “gebruiken” en wensen van installateurs
  • eenvoud in het monteren, altijd met oog voor het eindresultaat
  • vlotte leverbaarheid van artikelen door de fabrikant
Zeker niet de grootste, wel de meest competente

Wij zijn een kleine groothandel, met grootse competentie’s. Kennis van zaken, korte lijnen, directe communicatie en zowel korte reactie- als levertijden zijn onze speerpunten. “Moet ik navragen” of “Weet ik niet” zult u bij ons niet snel horen. Als u een spoedklus heeft delen wij deze spoed, ook als dit betekent dat s’avonds of in het weekend een legtekening gemaakt moet worden, zodat u op tijd kan beginnen. Dit geldt ook voor calculaties, veelal heeft u dezelfde dag nog een offerte in uw mailbox. Op JOCO kunt u bouwen.

Levering uit voorraad, de eerstvolgende werkdag

Van alle in Nederland gangbare materialen houden wij een geruime hoeveelheid op voorraad. Door goede afspraken met fabrikanten en toeleveranciers te hebben gemaakt kunnen wij ook “buiten onze voorraad” zeer vlot leveren. Door ons eigen vervoer alsmede de landurige samenwerking met betrouwbare logistieke partners is het door u bestelde materiaal de volgende werkdag op het gewenste afleveradres, in heel Nederland. Bij de grotere projecten kunnen specifieke afspraken worden gemaakt, zodat bijvoorbeeld volumineus isolatie materiaal overeenkomstig de voortgang op de werkvloer wordt geleverd.

Onze missie

Onze kerntaak, het distribueren van vloerverwarmingssystemen met de daarbij behorende adviezen en begeleiding naar onze klanten toe, is waar ons bedrijf haar bestaansrecht aan ontleent.

Wij kiezen er bewust voor niet als “dozenschuiver” te fungeren, maar een compleet pakket aan te bieden waarbij wij onze klanten daar waar mogelijk bijstaan met advies en begeleiding.

Onze veelgeroemde flexibiliteit, kennis en snelheid zijn bij ons geen loze kreten, maar middelen om samen met onze klanten nieuwe doelen te bereiken. Om dit te realiseren bouwen wij voortdurend aan onze bestaande én nieuwe relaties.

Onze diensten

U stuurt ons een tekening, eventuele bestekken en wensen, wij calculeren voor u het benodigde materiaal. Evenals onze klanten hebben wij zeer goede ervaringen met deze manier van werken. Door zo vroeg mogelijk te worden betrokken bij projecten worden vaak veel problemen tijdens de uitvoering voorkomen. Tevens bent u ervan verzekerd dat de calculatie alle benodigde onderdelen bevat om tot een sluitend geheel te komen. Bij JOCO werken we niet met `vierkantemeterprijzen`, ieder systeem is immers uniek.

Vaak wordt tijdens calculatie`s gewerkt met kengetallen ten aanzien van benodigde en afgegeven capaciteit. Wij hebben alle mogelijkheden om een complete capaciteitsberekening te maken, of te toetsen aan bijvoorbeeld een warmteverliesberekening van derden. Aan de hand van de capaciteitsberekening wordt het voorontwerp (de calculatie )nogmaals getoetst aan de werkelijke situatie, en waar nodig worden aanpassingen gedaan.

Nog maar al te vaak wordt de noodzaak van tekenwerk voor een vloerverwarminginstallatie ten onrechte onderschat.. Wij zijn van mening dat juist goed en volledig tekenwerk helpt om de uitvoering soepeler te laten verlopen, met daarbij een aanzienlijk kleiner risico op montagefouten. Tevens maken onze tekeningen in een vroeg stadium iets tastbaars, voor zowel installateur als eindgebruiker. Wij hebben de mogelijkheid om het tekenwerk volledig te integreren in uw CAD-tekeningen, ideaal voor de presentatie naar uw klant en revisiebescheiden.

Voor installateurs bieden wij naast het leveren ook de mogelijkheid om onze systemen compleet te monteren. Met onze montageservice bent u zeker van een strakke planning en een keurig eindresultaat. De uitvoering hiervan geschiedt door een vaste, landelijk opererende partner.

De sterke opkomst van (lucht-)warmtepompen vergt een andere manier van ontwerpen en (in-)regelen. Door als voorloper andere ontwerprichtlijnen te gaan hanteren die afgestemd zijn op maximaal rendement. Dat kost op voorhand een beetje meer, maar betaald zich dubbel en dwars terug over de levensduur van de installatie.

Historie en heden

JOCO Benelux b.v. is in het jaar 2001 opgericht, waarbij de focus van het bedrijf lag bij het importeren en distributeren van het unieke KlimaBoden TOP 2000 systeem in Nederland en Belgie. Met dit droogbouwsysteem, wat bij JOCO Duitsland al sinds de jaren 70 wordt geproduceerd tot op de dag van vandaag, werd de basis van ons bedrijf gelegd.

Daarnaast werden ook de exclusieve verwarmingselementen van JOCO gevoerd zoals op maat gemaakte vloer- en wandconvectoren, alsmede klimaatplafonds. Door het sterk opkomen van Oost-Europese en Aziatische fabrikanten bleek dat er in Nederland en Belgie simpelweg geen markt was voor dergelijke kwaliteitsproducten, waarna wij hebben besloten ons volledig te focussen op het leveren van vloerverwarmingssystemen.

In het jaar 2002 werdt, om ook aan de vraag voor nieuwbouwprojecten te kunnen voldoen, ons productgamma uitgebreid met het Basic noppensysteem. Met succes, ook dit systeem is tot op de dag van vandaag nog zeer populair vanwege de eenvoud van de montage, en uiters strakke eindresultaat.

Daarop volgend is het programma in der loop der jaren flink gegroeid met onder andere het Pro-Tack tackersysteem, maar ook meer eenvoudige toebehoren zoals staalnetten, kunststof verdelers etc.

In 2008 hebben wij onze eigen JOCO-FLEX 5-lagen systeembuis op de markt gebracht, waarbij tegelijkertijd het tijdperk van 3-lagen buizen werd afgesloten.

10 jaar later, in 2018 openen we een nieuw tijdperk met onze nieuwste generatie easyflex systeembuizen. Waar de markt beweegt naar volume en lagere prijzen heeft JOCO ingezet op nóg betere kwaliteit en verwerkbaarheid. Deze buizen zijn de flexibelste op de markt, en dat wordt alom gewaardeerd door verwerkende partijen.

Het JOCO CONDUCT systeem ziet eveneens het licht in 2018.Met dit nieuwe generatie droogbouwsysteem voor 16mm buizen wordt ingespeeld op de meest recente wensen uit de markt.